Mindfulness-voor-moeders-Utrecht-Leidsche-Rijn-Maarssen-Woerden-Houten

Training Mindfulness voor moeders

Je bent moeder en je:

 • Voelt je regelmatig gestrest.
 • Vindt dat je altijd wel ergens tekortschiet: als moeder, partner of als werknemer.
 • Zou meer willen genieten van het nu en je gezin, maar het komt er vaak niet van.
 • Schiet regelmatig uit je slof om kleine en alledaagse dingen en hebt achteraf spijt.
 • Piekert vaak en voelt je vaak schuldig.
 • Bent maar weinig met je aandacht in het nu, omdat je vaak aan iets denkt in het verleden of in de toekomst.

Denk jij ook dat je leven veel leuker zou kunnen zijn? Maar weet je niet goed hoe?

Door de training geniet ik veel meer van mijn zoontje en voel ik me rustiger. Ik merk dat het thuis gezelliger is. En op mijn werk voel ik me veel minder gestrest. Dankjewel voor de fijne training! Marieke

De training Mindfulness voor moeders leert je:

 • Beter om te gaan met stress en tegenslag beter te accepteren.
 • Beter naar je eigen grenzen te luisteren en hiernaar te handelen.
 • Je minder druk te maken om wat anderen van je vinden.
 • Meer geduld te hebben met je kinderen.
 • Kortom: een ontspannen moeder te zijn die meer geniet van het nu: je kinderen, partner, werk en alle andere leuke dingen in je leven.

Door mindfulness leer je beter met problemen en stress omgaan. Dit werk niet alleen door in je gezin, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van je werk.

Wil jij dat ook? Gun jezelf dan de training Mindfulness voor moeders. Na afloop ben je een mindful mama. En daar heb niet alleen jij profijt van, maar je hele gezin!

Mamas-coach is gecertificeerd Categorie 1 Mindfulnesstrainer door de VMBN. Dit houdt in dat de training Mindfulness voor moeders door een aantal zorgverzekeraars wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket. Lees hier meer info over de vergoeding mindfulnesstraining door jouw zorgverzekering.
Ik heb geleerd om minder perfectionistisch te zijn en meer te accepteren dat het gaat zoals het gaat. Ik voel me veel kalmer hierdoor. Mijn kinderen zijn daar ook erg blij mee.Simone

De voordelen van de training Mindfulness voor moeders

Je oefent en deelt je ervaringen in een groep gelijkgestemde moeders. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje! Je vindt herkenning en steun bij elkaar.

Renske Tjoelker is een zeer ervaren coach en trainer: al vanaf 2010 begeleidde ze meer dan 30 groepen Mindfulness voor moeders en coachte ze honderden moeders.

In de loop van de jaren dat Renske deze training geeft, is de training steeds aangepast en toegespitst op jouw ervaringen en leven als drukke moeder.

Renske is net als jij een drukke moeder en deelt haar eigen praktijkvoorbeelden met de groep.

Renske doet er alles aan om een veilige sfeer te creëren in de groep, dit wordt door deelnemers zeer gewaardeerd.

De training wordt gemiddeld met een 9,1 gewaardeerd door de deelnemers, en maar liefst 97% van de deelnemers beveelt deze training aan bij andere moeders!

Ik heb de fijne sfeer en de herkenning bij andere moeders in de groep erg gewaardeerd. Ik ben dus niet de enige die weleens worstelt, dat luchtte me erg op!Jelka

Wat gaan we doen in de training Mindfulness voor moeders?

Tijdens de 8 bijeenkomsten doen we verschillende mindfulness oefeningen en gaan we in op de theorie van mindfulness. Zo leer je mindfulness niet alleen door het te doen, maar ook door het te begrijpen.

Door meditatie oefeningen (bodyscan, zitmeditatie, ademruimte) trainen we je ‘concentratie- of aandachtsspier’ en kun je steeds beter in het ‘nu’ zijn.

Door yoga oefeningen wordt je lichaam sensitiever, vloei je spanning af en zorg je beter voor jezelf.

We bespreken je mindfulness beoefening thuis en je krijgt praktische tips om een mindful mama te zijn.

Ook zijn er informele oefeningen waarbij je mindfulness beoefent tijdens je dagelijkse activiteiten zoals koken of tanden poetsen. Zo wordt mindfulness steeds meer een onderdeel van je leven!

Ik vond het fijn om weer eens echt tijd voor mezelf te maken en mijn leven in balans te brengen. Dank voor de super training!Merlijn

Goed om te weten

Mindfulness training is een vaardigheidstraining. Net als piano spelen of fietsen is mindfulness een vaardigheid die je je aanleert door veel te oefenen en niet door er een boek over te lezen.

Dit betekent dat je gedurende de training dagelijks thuis maximaal 25 minuten mediteert (dit kan een bodyscan, zitmeditatie, of lichte yoga zijn). Het huiswerk is bedoeld om je ‘aandachtsspier’ te trainen.

Daarnaast oefen je met mindful zijn tijdens verschillende dagelijkse activiteiten, zoals mindful tandenpoetsen of mindful een boek voorlezen. Zo wordt mindfulness steeds meer een onderdeel van je leven en zul je steeds meer profijt van de training ervaren.

De leeftijd van je kind(eren) is in deze training niet van belang. Zowel moeders met jonge als oudere kinderen zijn welkom. In de training leren we allemaal om beter met moeilijkheden en stress om te gaan, daarbij maakt de leeftijd van je kind dus niets uit.

De training Mindfulness voor moeders wordt door een aantal zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Lees hier meer over vergoeding mindfulnesstraining door jouw zorgverzekering.

Hoe zou het voor je zijn om mindful te zijn? Wat zou dit betekenen voor jou, je gezin, je partner en je werkgever?

Ik zou de training elke moeder gunnen. De tijd voor jezelf, het leren omgaan met stress en de herkenning bij andere moeders is ontzettend prettig. Ook de locatie, de werkmap en de sessies vond ik heel professioneel. Dankjewel!Froukje

Training Mindfulness voor moeders

September 2019:
Dinsdag 3, 10, 17, 24 september, 1, 8, 15 en 29 oktober 2019 (geen les in de herfstvakantie). Nog 2 plekken

Oktober 2019:
Maandag 28 oktober, 4, 11, 18, 25 november, 2, 9 en 16 december 2019. Nog plek.

De data zijn onder voorbehoud.

Deur open: 19.15 uur
Aanvang: 19.30 uur
Einde 21.45 uur

De groepsgrootte is tussen de 8-14 personen.

Trainer: Renske Tjoelker

Lees hier meer info over de vergoeding mindfulnesstraining door jouw zorgverzekering.

Locatie
De prachtige trainingsruimte van kinderdagverblijf Kindergarden, Dirck Hoetweg 5, Utrecht (Leidsche Rijn). Deze locatie is uitstekend bereikbaar met de auto, OV en fiets vanuit alle richtingen. Klik hier voor de routebeschrijving.

Ja, ik meld me aan
Wat ik echt waardeer is jouw niet zo zweverige aanpak en humor. De training heeft me echt veranderd, ik accepteer dat het ‘is zoals het is’. Ik geniet meer en ben ook veel rustiger tegen mijn dochtertje; dit vertelt ze zelfs tegen me!Caroline
Het waren altijd leerzame, gezellige en intieme avonden. Ik ben milder naar mezelf en zorg beter voor mezelf. Ik herken nu de gedachten die een probleem groter maken en neem ze minder serieus.Suzan
Ik leef veel meer in het nu en kan me veel beter ontspannen. Ik heb je training al bij andere moeders aanbevolen. Omdat het mij zoveel heeft opgeleverd. Dat gun ik andere moeders en hun kinderen ook.Karin

Jouw investering

Training Mindfulness voor moeders
€ 397
8 weken * 2,5 uur = 20 uur training
werkboek
wekelijkse handouts
geluidsbestanden
 
Mindfulness & coaching
€ 647
8 weken * 2,5 uur = 20 uur training
werkboek
wekelijkse handouts
geluidsbestanden
2 individuele coachgesprekken

Lees hier meer info over de vergoeding mindfulnesstraining door jouw zorgverzekering.

Voor werkgevers gelden aangepaste tarieven:

Training Mindfulness voor moeders € 794,- ex BTW.

Training Mindfulness voor moeders + 2 coachgesprekken € 1144,- ex BTW.