Mindfulness en yoga weekend aan zee. Voor moeders.

Mindfulness en yoga weekend op Texel

Voor drukke moeders

Tijdens het Mindfulness en yogaweekend aan zee, heb je heerlijk de tijd voor jezelf. Aan dek van de boot naar Texel voel je de wind in je haren en ben je meteen even helemaal weg. De hectiek uit je dagelijks leven laat je voor even achter je.

Midden in de duinen en op 5 minuten lopen van het heerlijke strand van Texel, ligt hotel Opduin. Hier kun je weer even helemaal opladen en genieten van een weekend helemaal voor jezelf; vol mindfulness, yoga en tijd voor jezelf.

Wat heb ik genoten met alle tijd voor mezelf. Een prachtig hotel op een fijne locatie, een hele leuke groep gelijkgestemden en twee super trainsters! Lianne

Kom mee en geniet!

Dagelijks volg je een aantal yoga- en mindfulnesslessen met de groep. En daarnaast heb je ook alle tijd en ruimte voor jezelf. Je kunt wandelen langs het strand of door de duinen, een kop thee drinken in een strandtent, een fiets huren en Texel verkennen, cadeautjes kopen in het dorp of heerlijk luieren met een boek. Je komt weer helemaal opgeladen thuis.

Het programma precies volgen is helemaal niet verplicht. Je kunt ervoor kiezen om een onderdeel uit het programma over te slaan, omdat jij behoefte hebt aan iets anders. Dat is geen probleem. Er is maar één ding belangrijk het weekend en dat is: goed voor jezelf zorgen.

Gun jij jezelf een weekend om weer helemaal op te laden en goed voor jezelf te zorgen? Met alle tijd en ruimte voor jezelf?

Een weekend waarin je alleen aan jezelf hoeft te denken, heeft elke moeder nodig! Ik vond het fantastisch. Een goede sfeer, prettige kamer, heerlijk eten en hele leerzame lessen. Marjolijn

Een impressie

Mindfulness & yogaweekend

Datum
vrijdag 3 t/m zondag 5 april 2020

Waar
Hotel Opduin
Ruijslaan 22
1796 AD De Koog, Texel

Hotel Opduin ligt in de duinen van Texel; op nog geen 5 minuten loopafstand van het heerlijke strand en gezellige dorpje De Koog.

Ja, ik meld me aan
Het was heel fijn, omdat ik even helemaal uit mijn dagelijkse routine gehaald werd. Een heel weekend de tijd om te beseffen wat ik eigenlijk belangrijk vind in mijn leven. Niets hoeven en stilte ervaren, is zooooo heerlijk!Naomi
Heerlijk hotel, super locatie in de duinen. De korte yoga boven op de duin was hemels! En tijd voor mezelf op zaterdag was heerlijk. Ik ben weer helemaal opgeladen. Rianne
Het weekend had langer mogen duren! Er waren teveel leuke dingen om te doen. De lessen waren fijn, en de stiltewandeling heb ik als echt iets heel moois ervaren.Annemarie

Praktisch

Hotel Opduin is een sfeervol en hip hotel, dat middenin de duinen van Texel ligt. Op nog geen 5 minuten loopafstand vind je het heerlijke strand en het gezellige dorpje De Koog. Voor het hotel start een mooie wandelroute door de duinen en het bos.

Je kunt gratis gebruik maken van het zwembad en de fitnessruimte. De sauna is op bepaalde tijden gratis, daarbuiten tegen betaling. Ook kun je tegen betaling gebruik maken van de massagestoel en het solarium van het hotel of kun je een beautybehandeling boeken (vooraf reserveren bij het hotel).

Niets in het programma is verplicht, alle onderdelen in het programma zijn optioneel. Je kunt een weekend lang doen waar jij behoefte aan hebt en goed voor jezelf zorgen. Slaap je liever wat langer uit? Sla je liever een les over? Dat is allemaal ok!

Na aankomst op vrijdag kun je je dag of middag zelf vrij besteden. Vanaf 15.00 uur kun je terecht op je hotelkamer. Als je wilt kun je je bagage al eerder afgeven bij het hotel, zodat je meteen al kunt genieten van alles wat Texel te bieden heeft. Je kunt een fiets huren, een strandwandeling maken, een kop thee drinken bij een strandtent, wandelen door de duinen of luieren in de lobby met een boek…

Vrijdag

16.15 uur: Ontvangst
16.30 uur: Mindfulness sessie
18.45 uur: Gelegenheid tot omkleden
19.00 uur: Verrassingsmenu in het hotel
20.30 uur: Recovery yoga

 

Zaterdag
08.00 uur: Flow yoga
09.00 uur: Ontbijt
10.00 uur: Mindfulness sessie
11.30 uur: Tijd voor jezelf
16.45 uur: Mindfulness sessie
17.45 uur: Yin yoga
18.45 uur: Gelegenheid tot omkleden
19.00 uur: Verrassingsmenu in het hotel
20.30 uur: Tijd voor jezelf

Zondag
08.00 uur: Hatha yoga
09.00 uur: Ontbijt
11.00 uur: Uitchecken
11.15 uur: Vertrek met bus naar het natuurgebied van De Muy. Een stiltewandeling van ongeveer 2 uur terug naar De Koog (+/- 7 km = 2 uur).
14.30 uur: Yoga
15.00 uur: Mindfulness sessie
16.00 uur: Einde van het weekend

Niveau Mindfulness

We doen verschillende meditaties: zitmeditatie, bodyscan, de bergmeditatie. Ook maken we op zondag een stiltewandeling in het natuurgebied De Muy en langs het strand. Tijdens de sessies krijg je praktische tips voor meer mindfulness in het weekend en in je dagelijks leven. We sluiten telkens af met een gedicht. Het is prettig maar niet noodzakelijk als je mindfulness ervaring hebt.

Niveau yoga

We doen rustige en ontspannende yoga waarbij de focus ligt op jouw lichaam en je ademhaling. Iedere yoga sessie wordt afgesloten met een eindontspanning. Deze yoga is voor iedereen: indien je een houding niet helemaal kunt krijg je genoeg tips en aanwijzingen, zodat je de houding op jouw eigen manier prettig kunt doen. Yoga ervaring is niet nodig.

Het mindfulness & yogaweekend is bedoeld voor moeders met kinderen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 16 jaar.

Inclusief

 • 2 hotelovernachtingen in hotel Opduin.
 • 2x ontbijtbuffet.
 • 2x diner: een keer een verrassingsdiner in hotel Opduin.
 • 4 yoga sessies.
 • 4 mindfulness sessies.
 • Thee en fruit vrij verkrijgbaar tijdens de yoga en mindfulness.
 • 1 busrit naar De Muy.
 • Gratis gebruik zwembad, sauna (op bepaalde tijden) en de fitnessruimte van het hotel.

Exclusief:

 • 1x lunch op zaterdag (valt in vrije tijd). Er zit een goede bakker op loopafstand in het dorp, of je kunt wat eten bij bijv. een strandtent.
 • Reisverzekering.
 • Annuleringsverzekering.
 • Vervoer van en naar Texel.
 • Eventuele beautybehandeling, saunagebruik buiten vaste tijden, massagestoel en solarium (tijdig vooraf reserveren bij het hotel).

En verder…

Deelname lessen

Niets uit het programma is verplicht. Je kunt ervoor kiezen om een onderdeel uit het programma over te slaan, dat is helemaal geen probleem. Er is maar één ding belangrijk het weekend en dat is: goed voor jezelf zorgen en doen waar jij behoefte aan hebt.

Aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers waarbij het weekend doorgaat is 10. Het maximum aantal deelnemers is 18.

Annulering

Annulering kan maximaal 15 weken voor aanvang van het weekend.
Annulering na die tijd, is alleen mogelijk via je eigen annuleringsverzekering. Je kunt zelf een annulerings- en/of reisverzekering afsluiten bij je eigen verzekeringsmaatschappij.

Vervoer

Indien je met het OV gaat, kun je bij station Den Helder overstappen op de bus die je bij de boot brengt. Op Texel neem je bus 28, uitstappen halte De Brink/Opduin.

Indien je met de auto komt, kun je ervoor kiezen om de auto mee te nemen naar Texel of om deze te parkeren in Den Helder, zie Teso.

Meenemen

 • Regenkleding.
 • Goede schoenen of laarzen die nat en vies mogen worden.
 • Muts, sjaal, handschoenen. En/of zonnebrand, op Texel weet je het nooit :).
 • Eventueel: opschrijfboekje en een pen.
Een heel weekend zorgen voor mezelf, op een fijne plek, in een fijne groep. Wat een cadeau! Ook de ruimte om keuzes te maken om wel en niet mee te doen heb ik erg gewaardeerd. Femke

Gun jij het jezelf?

Ik zal het weekend zeker aanraden aan andere moeders. Het is zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen in je hectische leven. Dank jullie wel voor jullie liefde, zorg en aandacht. Claudia

De docenten

Renske Tjoelker – Mindfulness trainer

Renske heeft een missie in haar leven: moeders leren te genieten van het moederschap en alle andere dingen in hun leven! Net als zoveel moeders, is Renske een drukke moeder. Ze merkte dat mindfulness haar veel rust en energie gaf en wil dit aan alle andere moeders leren. Daarom is ze gecertificeerd Mindfulness Trainer en geeft ze vanaf 2011 de training Mindfulness voor moeders.

Renske is moeder van Rinkje (2008) en Sylke (2010). In haar vakanties komt ze regelmatig op de Waddeneilanden. In het Mindfulness  & yogaweekend komt haar droom uit: haar klanten mindfulness, yoga èn de Wadden laten ervaren. Lees meer…

Jessica Koren-Verhoef – Yogadocent

Jessica beoefent vanaf 2004 yoga en merkte al snel hoe goed ze zich voelde na een les. Ze werd steeds enthousiaster in 2011 heeft ze haar yogadocenten opleiding voltooid bij Yoga Point Utrecht. Sindsdien is yoga haar grootste passie.

Haar doel is mensen te leren hoe ze lichamelijk en geestelijk veel lekkerder in hun vel kunnen zitten. Zich te realiseren dat niets moet en veel mag. Juist door het loslaten ontstaat er ruimte om houdingen makkelijker uit te voeren.

Jessica Is getrouwd met Ivar, en heeft een meisjes tweeling (geboren in 2000). Naast het geven van yogalessen en haar eigen yogapraktijk, werkt zij ook nog parttime als grondstewardess op Schiphol. Zie ook Yogayess.nl.

Jouw investering

Mindfulness & yoga weekend
€ 547
prijs per persoon bij 2-persoonskamer, incl:
2 overnachtingen in Hotel Opduin.
2x luxe ontbijtbuffet.
2x 3-gangen verrassingsdiner in het hotel.
1x zeer simpele lunch tijdens de wandeling zondag.
4 yoga sessies.
4 mindfulness sessies.
Thee en fruit vrij verkrijgbaar tijdens de yoga en mindfulness.
1 busrit naar De Muy.
Gratis gebruik zwembad, sauna (op bepaalde tijden) en de fitnessruimte van het hotel.
Mindfulness & yoga weekend
€ 597
prijs per persoon bij 1-persoonskamer, incl:
2 overnachtingen in Hotel Opduin.
2x luxw ontbijtbuffet.
2x 3-gangen verrassingsdiner in het hotel.
1x zeer simpele lunch tijdens de wandeling zondag.
4 yoga sessies.
4 mindfulness sessies.
Thee en fruit vrij verkrijgbaar tijdens de yoga en mindfulness.
1 busrit naar De Muy.
Gratis gebruik zwembad, sauna (op bepaalde tijden) en de fitnessruimte van het hotel.

Indien je werkgever betaalt, dan bedraagt de prijs voor een 1-persoonskamer € 1094 (ex. btw) en een 2-persoonskamer € 1198 (ex. btw).