Balans werk en gezin, balans werk en privé, werkende moeder, gestreste moeder, ontspannen moeder, relaxte moeder, relax mama

Balans voor Mama Programma

In 4 maanden meer rust en balans

Je bent moeder en je:

 • Voelt je vaak moe, uitgeblust, gehaast, opgejaagd en gestrest.
 • Je laat je te vaak leiden door alles wat ‘moet’ en ‘hoort’ en niet door wat je zelf wilt.
 • Cijfert jezelf regelmatig weg voor anderen: je kinderen, je werk, je partner.
 • Wilt meer tijd voor jezelf maar je weet niet goed hoe je dat moet aanpakken.
 • Geniet veel te weinig van je kinderen. Soms baal je zelfs van ze en val je tegen ze uit, waarna je achteraf weer spijt hebt.
 • Je vraagt je weleens af: ‘Is dit nu mijn leven?’
 • Mist de verbinding met je partner. In plaats daarvan is er vaak irritatie, ruzie of onderhuids ‘gedoe’. Jullie zijn meer ouders of managers van je gezin, dan partners.
 • Voelt je schuldig als je voor jezelf kiest.
 • Vindt dat alles perfect moet zijn. Of bijna perfect…
 • Doet erg je best om alle ballen in de lucht te houden. Je bent bang om een bal te laten vallen.
 • Mist je oude leven en je oude ik. Je zou je wel weer eens helemaal onbezorgd en vrij willen voelen.
 • Bent niet de moeder, partner en professional die je zou willen zijn.

Denk jij ook dat je leven veel leuker zou kunnen zijn? Maar weet je niet goed hoe?

Ik wel!

Als Mamas-coach begeleidde ik honderden moeders naar meer rust, balans en genieten. Door mijn uitgebreide ervaring, weet ik als geen ander wat wel en niet werkt in jouw drukke leven.

Word jij de moeder, partner, professional èn vrouw zijn die je wilt zijn?

Als je het Balans voor Mama Programma hebt gevolgd, dan:

 • Weet je wat er ècht belangrijk is in je leven en hoe je dit de aandacht kunt geven die het verdient. Zodat jij steeds dichterbij jezelf komt.
 • Ben je meer in balans, omdat je je beter kunt ontspannen en dingen doet waarvan je weer energie krijgt.
 • Kun je beter met stress omgaan,zowel thuis als op je werk. Je weet hoe je stress kunt voorkomen en als er stress is: weet je hoe je dit kunt hanteren zodat je er minder last van hebt.
 • Weet je hoe je een betere relatie met je partner krijgt. De liefde stroomt weer en jullie voelen je weer een team.
 • Geniet je meer van je kinderen, is er meer verbinding tussen jullie en weet je hoe je met lastige situaties kunt omgaan.
 • Trek je je minder aan van schuldgevoel, perfectionisme en wat anderen van je denken, zodat jij op je eigen koers blijft.
 • Weet je hoe je dit alles bestendig en blijvend in je leven integreert.
 • Kortom: ben jij de moeder, partner, professional èn vrouw die je wilt zijn.

Kun jij zien dat jouw geluk van invloed is op je kinderen, je partner, je familie en zelfs je werkgever? Wanneer jij gelukkiger bent, heb je een positieve invloed op je omgeving. En kun je beter voor hen zorgen. En reken maar: jouw geluk werkt aanstekelijk!

Ik heb maar een droom, en dat is dat alle drukke moeders meer rust en balans ervaren, zodat ze meer genieten van hun gezin, werk en leven. Zou de wereld daarvan niet een stukje mooier worden?

Welkom bij Mamas-coach. Ik ben Renske Tjoelker en ik help jou als drukke en gestreste moeder naar een leven met meer rust en balans.

Toen ik moeder werd, had ik alles behalve een roze wolk. Zeg maar gerust een grijze wolk. Gelukkig kwam ik hier weer bovenop. Daarna wilde ik mijn ervaring inzetten om andere moeders te helpen om meer te genieten van het moederschap in hun drukke leven.

Na mijn coachopleiding richtte ik daarom in 2010 mijn coachpraktijk Mamas-coach op. Ik volgde diverse nascholingen op het gebied van coaching en mindfulness.

Inmiddels heb ik honderden moeders begeleid naar een gelukkiger leven meer in balans.

Regelmatig word ik als deskundige geraadpleegd voor diverse tijdschriften, zoals: Wij Jonge Ouders, Ouders van Nu, Viva Mama en meer. Zie Mamas-coach in de media. Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness.

Ik ben getrouwd met Peter en moeder van Rinkje (2008) en Sylke (2010). In 2013 verscheen mijn boek ‘Hoezo roze wolk?!’ bij uitgeverij Scriptum Psychologie.

Als geen ander weet ik wat jij als drukke moeder nodig hebt om meer rust te ervaren en weer in balans te komen. En ik kan niet wachten om jou dit te leren!

Hoe zou het voor je zijn als je:

 • Weet welke waarden belangrijk voor je zijn en je hier vanuit gaat leven? Zodat je je steeds gelukkiger voelt omdat je dichterbij jezelf komt?
 • Weer energie hebt om dingen te doen die leuk en goed voor je zijn?
 • Weet hoe je beter met stress kunt omgaan, waardoor je je relaxter voelt?
 • Zo goed in je vel komt, dat je beter voor je gezin, werkgever, familie, vriendinnen maar vooral jezelf zorgt?
 • Weer een fijne relatie hebt waarin de liefde weer stroomt? Zodat je naast ‘managers van je gezin’ ook weer partners kunt zijn?
 • Meer verbinding voelt met je kinderen, zodat je meer van elkaar geniet?
 • Merkt dat schuldgevoel en perfectionisme veel minder vat op je hebben?
 • Doet wat fijn en goed is voor jou en je gezin en niet meer bang bent want anderen van je zullen vinden?
 • Je weer vrij voelt en kunt genieten van al het moois dat het leven je biedt?
 • Dit alles echt kunt bestendigen in je leven?

Durf jij de verantwoordelijkheid te nemen voor een gelukkiger gezin, relatie en leven? Geef je dan op voor het Balans voor Mama Programma. Daar heb niet alleen jij profijt van, maar je kind(eren), je partner en zelfs je werkgever!

Wat gaan we doen in het Balans voor Mama Programma?

Module 1: Jouw verlangen
Je stelt je doelen en weet waar je wilt zijn na afloop van het programma. Je weet waarvoor je het allemaal doet.

Module 2: Leef jouw waarden
Je krijgt helder welke waarden voor jou belangrijk zijn, hoe je hiernaar kunt leven en wat dit je oplevert.

Module 3: Geniet van je leven!
Je doet weer dingen waar je hart van gaat zingen en waar je energie van krijgt. En je leert hoe je je kunt ontspannen.

Module 4: Stress-less
Leer anders met je gedachtes omgaan zodat stress minder vat op je krijgt. Je leert de belangrijkste (bewezen effectieve) Mindfulness beginselen toe te passen in je leven.

Module 5: Pauzeknop
Door de Pauzeknop-oefening een paar keer per dag te doen, weet je goed hoe het met je gaat en kun je dit op ieder moment bijsturen. Zo ga je steeds beter voor jezelf zorgen. En de SOS Pauzeknop helpt je bij het hanteren van acute stress.

Module 6: Can you feel the love?
Je leert hoe je de liefde tussen jou en je partner weer kunt laten stromen en jullie het samen weer leuk krijgen. Hoe kunt krijgen wat je wilt, zonder gedoe of ruzie. Zodat jullie weer partners en een echt team zijn.

Module 7: Van moe… naar moeder
Voel de verbinding weer tussen jou en je kinderen. Je leert liefdevol grenzen stellen, omgaan met lastige situaties en hoe je meer kunt genieten van je kind(eren).

Module 8: Relaxt werken
Breng meer rust en focus aan op je werk en leer beter omgaan met lastige situaties. Zodat je ook op je werk beter in balans komt.

Module 9: Op je pad blijven
Leer hoe je omgaat met belemmeringen zoals schuldgevoel en perfectionisme. Zodat jij je minder aantrekt wat anderen van je vinden en werkt aan je geluk. En je maakt je eigen plan waarmee ook na het Balans voor Mama Programma je op je eigen pad blijft.

Welk voorbeeld wil jij voor je kinderen zijn? Wil jij dat ze later goed voor zichzelf zorgen? In dit programma leer ik je hoe je het beste voorbeeld voor je kinderen kunt zijn. Niet door erover te praten, maar door het te doen.

Wat krijg je in het Balans voor Mama Programma?

 • 8-weekse training Mindfulness voor moeders. Leer genieten van het nu, beter met stress om te gaan, minder te piekeren, beter voor jezelf te zorgen en minder last te hebben van schuldgevoelens. Je ontvangt hiervoor een uitgebreid werkboek en geluidsbestanden voor aandachtsoefeningen en yoga.
 • 5 individuele coachgesprekken. We onderzoeken jouw waarden, die het zorgen voor jezelf en voor wat echt belangrijk voor je is, gemakkelijk maakt. Daarnaast leer je meer verbinding te krijgen binnen je relatie en met anderen om je heen.  En we gaan dieper in op jouw andere individuele vraagstukken. Duur: ongeveer 60 minuten per gesprek. Je bent welkom in mijn praktijk in Utrecht.

Bonussen

 • Een opschrijfboekje waar je al je inzichten in kunt schrijven.
 • 3 emergency mails. Als je een acuut probleem hebt en mij mailt, coach ik je per mail weer op weg. Op werkdagen binnen 24 uur.

Voor wie?

Dit programma is niet voor iedereen. Het is geschikt voor jou, als je een drukke moeder bent die het zat is om almaar te rennen en te vliegen. Als je niet langer het gevoel wilt hebben dat het leven aan je voorbij trekt. Je wilt nu ècht een stap zetten om in balans te komen. Je verlangt naar een betere relatie met je partner en kinderen. En je wilt echt beter met stress omgaan.

Je bent bereid om hiervoor te investeren in jezelf. Want om onderstaand programma met succes te doorlopen, is het belangrijk dat je echt gemotiveerd bent. Want ik vraag je om ongeveer 20-30 minuten per dag te oefenen met o.a. de aandachtsoefeningen en andere opdrachten. Zo kom je tot het beste resultaat!

Gratis e-book

Wat een ontzettend compleet en uitgebreid programma. Dit helpt me zeker om weer plezier te krijgen in mijn leven. En een voorbeeld te zijn voor mijn kinderen. Ik ben blij dat ik mezelf dit gun! En mijn gezin natuurlijk. Sylvia
Eindelijk een programma dat alles omvat: mijn gezin, relatie, werk en bovenal mezelf. Ik heb er al helemaal zin in en kan niet wachten tot we starten!Marloes
Je bent al aangeraden door twee collega’s omdat ze zo tevreden waren. Nu wil ik ook door jou gecoacht worden!Marianne

Jouw investering

In het Inspiratiegesprek bespreken we samen of dit Programma voor jou geschikt is. Je hoort meteen wat de investering is en je krijgt een snelle beslissersprijs! Ik luister heel graag naar jouw verhaal en vertel je alles over het Balans voor Mama Programma. Spreek ik je binnenkort?

Pas als jij iets verandert, verandert er iets.